ילד בן שנתיים לא מקשיב אינו דומה לילד בן 3 לא מקשיב אבל אולי בכל זאת יש קשר
איך להתנהג עם ילד שלא מקשיב היא אתגר הורי בגיל הינקות אך עלול להפוך לאתגר מערכתי אם לא זכה להתייחסות הולמת
איך מתמודדים עם ילד שלא מקשיב בבית ההורים לא בהכרח דומה לאיך מתמודדים עם ילד שלא מקשיב בתינוקיה ו/או במערכת החינוך.
ראשית כאשר ילד בן שנתיים לא מקשיב ראוי לבדוק, ולוודא שלילד אין בעיות שמיעה ומכאן כי חוסר התגובה אינו כרוך במגבלות השמיעה.
כמו כן ראוי לזכור כי ילד שלא מקשיב אינו בהכרח ילד שלא שומע ולכן הרמת קול, צעקה, נזיפה ו/או עונש אינם מקדמים או פותרים את הבעייה
כאשר ילד בן שנתיים לא מקשיב בבית, או במעון היום ושמיעתו תקינה והוא מתקשר ומגיב באופן תקין לסביבת, וכמובן אם ילד שלא מקשיב בגילאים מאוחרים יותר מעורר אתגרים ומצוקה להורים ולגורמי חינוך.
מומלץ להורים לשקול להיעזר בגורם בעל ניסיון לקבלת הדרכת הורים פרטנית על איך מתמודדים עם ילד שלא מקשיב על מנת לסייע להורים להיכנס לתהליך שינוי שישפר את תגובות ההקשבה של הילד.
אז מה עושים כשהילד לא מקשיב להורים (ו/או לגננת)
לשאלה איך מתמודדים עם ילד שלא מקשיב אין תשובה אחת וחד משמעית גם לאחר שנבדק ואושר שלילד אין כל ביות שמיעה או תקשורת בין אישית.
אלינו ההורים לזכור כי את סגנון ההתנהגות והתגובות באינטראקציות בין אישיות לומד הילד מסביבתו הקרובה ביותר.
לכן כאשר מדובר על ילד בן שנתיים שלא מקשיב שורשי הבעייה אמורים להימצא או בסגנון התקשורת בבית ההורים או חס וחלילה בסגנון התקשורת הבין אישית אליה נחשף הילד במעון.
אז איך להתנהג עם ילד שלא מקשיב?
יש מספר אפשרויות לתגובה הורית במצב בו מתעוררת השאלה איך מתמודדים עם ילד שלא מקשיב בעיקר בבית.
בכל מקרה אנו מתייחסים למצב בו שמיעתו של הילד והתקשורת הבין אישית שלו תקינים והמצוקה ההורית או התלונות מהגן הן על חוסר הקשבה.
את מערך התגובות היעילות לשינוי המצב יש להתאים לא רק לילד שאינו מקשיב להורים או הסביבה הבוגרת או אולי גם סביבתו החברתית.
את מערך התגובות שיוביל לשינוי חייבים להרכיב בהתאם למאפיינים של יתר חברי המשפחה ובעיקר אתם ההורים.
תגובות הוריות לא מתאימות למצב של חוסר הקשבה עלול לגרום לתגובה הפוכה מן הרצוי ובמקום לעורר הקשבה ותגובה רצויה קיבוע מצב של חוסר קשב וחוסר תגובה או לחלופין תגובה הפוכה מזאת המתבקשת על ידי ההורה.
על מנת להתמודד עם ילד בן שנתיים שלא מקשיב, ילד בן 3 שלא מקשיב או ילד בן 7 שלא מקשיב נדרש בירור מעמיק מה הם הגורמים הספציפיים המניעים את הילד מתגובה מתאימה על אף ששמיעתו תקינה.
אל תחכו להתמודדות עם ילד בן 7 שלא מקשיב הפתרון יכול להיות פשוט ומהיר יותר כאשר מתמודדים עם ילד בן שנתיים שלא מקשיב ומסיעים לילד לצאת ממצב תגובתי זה שעל פי רוב מעיד על מצוקה כלשהי.
הדרכת הורים פרטנית מגורם בעל ניסיון בהתמודדות עם משברים ומצוקות הוריות יכולה לשפר משמעותית את תהליך השינוי הן בתגובות הוריות והן בתגובות של הילד.